De Foodlingo Bijbel van foodtrendwatcher en culinair journalist Marjan Ippel is het boek dat elke foodie op zijn nachtkastje of aanrecht moet hebben liggen. Ook laatst nog een felfie gemaakt met je lievelingsboer, terwijl jullie een zelfgemaakte onigiri aten? Een beetje culi weet nu precies wat je bedoelt.
Elk vakgebied en iedere scene kent zijn eigen lingo, het taaltje waarmee de insider zich kan onderscheiden van de niet-ingewijde. Ook food kent zo'n eigen lingo waarmee de trendsetter, culinista, foodisto, foodsavant en early adopter zich distingeert van de mee-etende massa.. Zoals een kok zich in zijn keuken omringt met zijn eigen gereedschap - van pincet (tournetout) tot rijpkast - zo schermt de culi met zijn kennis van het state-of-the-art foodlingo.
Elk vakgebied en iedere scene kent zijn eigen lingo, het taaltje waarmee de insider zich kan onderscheiden van de niet-ingewijde. Ook food kent zo'n eigen lingo waarmee de trendsetter, culinista, foodisto, foodsavant en early adopter zich distingeert van de mee-etende massa.. Zoals een kok zich in zijn keuken omringt met zijn eigen gereedschap - van pincet (tournetout) tot rijpkast - zo schermt de culi met zijn kennis van het state-of-the-art foodlingo.