Een bundeling van waargebeurde verhalen over mensen zoals jij en ik. Dit boek is voor iedereen. Het gaat over mensen zoals jij en ik, mensen die zijn gevlucht voor hun leven, weg van dood en oorlog of weg uit andere diep traumatische en corrupte situaties. Tijdens mijn vrijwilligerswerk als taalcoach heb ik met vele gevluchte mensen intense contacten gehad. Door elkaar echt te leren begrijpen gedurende deze periode, zijn wij allemaal vrienden van elkaar. De verhalen zijn intens, soms blij en vreugdevol, soms pijnlijk en verdrietig. Regelmatig waren er geen woorden in de pijnlijke en heftige situaties. Dan spraken we de Taal van het Hart. Al lezend beleeft je mee wat iemand als vluchteling ervaart, tijdens de oorlog, tijdens de vlucht, tijdens de inburgering in Nederland en alles wat nog meer op hun pad verschijnt. Ik heb alle belevingen gedurende een aantal jaren steeds vanuit mijn hart opgeschreven en nu zijn ze gebundeld in dit boek. Hoe bijzonder alles was en nog is? Sla het boek open en beleef mee.