Wouter let niet zo goed op.
Hij is een beetje in de war.
Hij kijkt een paar keer naar Thijs.
Hij vindt het leuk dat Thijs ook in het lokaal is.
Maar hij begrijpt niet waarom hij dat leuk vindt.
Wouter is vijftien jaar en nog nooit echt verliefd geweest. Dan doet hij mee met het schooltoneel. Daar ontmoet hij Thijs, een heel knappe jongen. Wouter vindt Thijs steeds leuker. Hij raakt in de war. Is hij verliefd op Thijs? Of vindt hij toch meisjes leuker? Met zijn klasgenootje Janna kan hij goed praten en ook erg lachen.
Wouter vertelt niemand over zijn gevoelens voor Thijs. Hij wil niet anders zijn dan de andere leerlingen. Ook is hij bang om gepest te worden.
Maar dan komen een paar klasgenoten achter Wouters geheim.
Marieke Otten (1964) is psychologe. Ze werkte een paar jaar op de afdeling psychiatrie van een RIAGG.
In dit boek ontdekt een jongen dat hij homoseksueel is. Eerst heeft hij daar veel moeite mee, maar langzamerhand komt hij er achter dat er niks mis is met zijn gevoelens. Hij is nog steeds gewoon Wouter .
Eerder schreef Marieke Otten Laura s geheim (2001), een boek over seksueel misbruik.In 2003 verscheen van haar het boek Mijn moeder is zo anders . In dit boek raakt een moeder van een dertienjarige jongen in de war. In 2005 verscheen Kebab en pindakaas , over een allochtoon meisje dat verliefd wordt op een Nederlandse jongen.
Dit boek is geschreven voor jongeren, afhankelijk van het taalniveau. AVI 6.