100 % glutenvrij, 100 % eetplezier!
Wie kampt met een glutenallergie of -intolerantie moet zijn voedingspatroon vaak volledig omgooi-en. En dat is moeilijk, omdat het niet voor even maar voor je hele leven is. Het is een zoektocht naar een nieuw voedingspatroon. Maar één ding is zeker: ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker.
Leer de verschillende glutenvrije bloem- en meelsoorten kennen en bak er brood, bananencake, peer-amandelmuffins, rozijnenkoekjes of veenbessenscones mee. Drink een heerlijke bananen-bessensmoothie met rijstmelk. Als voorgerecht kunnen we de gemarineerde zalm met quinoa, de lenterolletjes of de quiche met gerookte eendenborst en gekaramelliseerde prei aanbevelen. Als hoofdgerecht gaan we voor kalfsblanquette met zwarte rijst, Californische pizza, gnocchi met mini-groentjes en salie of gegrilde kabeljauw met citroenrijst. Is er nog plaats voor een dessert? Een stukje cheesecake, een punt polentataart met sinaasappel of een ananas-mangocrumble zijn aanraders.
Dit is 100 procent glutenvrij genieten, voor het hele gezin.
Wie kampt met een glutenallergie of -intolerantie moet zijn voedingspatroon vaak volledig omgooi-en. En dat is moeilijk, omdat het niet voor even maar voor je hele leven is. Het is een zoektocht naar een nieuw voedingspatroon. Maar één ding is zeker: ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker.
Leer de verschillende glutenvrije bloem- en meelsoorten kennen en bak er brood, bananencake, peer-amandelmuffins, rozijnenkoekjes of veenbessenscones mee. Drink een heerlijke bananen-bessensmoothie met rijstmelk. Als voorgerecht kunnen we de gemarineerde zalm met quinoa, de lenterolletjes of de quiche met gerookte eendenborst en gekaramelliseerde prei aanbevelen. Als hoofdgerecht gaan we voor kalfsblanquette met zwarte rijst, Californische pizza, gnocchi met mini-groentjes en salie of gegrilde kabeljauw met citroenrijst. Is er nog plaats voor een dessert? Een stukje cheesecake, een punt polentataart met sinaasappel of een ananas-mangocrumble zijn aanraders.
Dit is 100 procent glutenvrij genieten, voor het hele gezin.