Katie Parla is culinair journalist en betovert haar lezers met een culinaire liefdesbrief aan het zuiden van Italië. Lees over de levendige, op eten gerichte cultuur en proef de mooiste versies van populaire maar ook bijna vergeten, authentieke gerechten die zo typerend zijn voor de minder ontdekte streken van Italië. Koken en eten zijn diepgeworteld in de Italiaanse cultuur. Maar net als de maatschappij is ook de keuken enorm gevarieerd. In heel Italië worden verse producten en heldere smaken gewaardeerd, maar het zuiden onderscheidt zich met zijn rustieke, romantische keuken. Na het succes van Parla’s eerste boek, Tasting Rome, reisde Katie Parla naar Basilicata, Calabrië, Campania, Molise en Puglia, om via het voedsel de streken echt goed te leren kennen. De 85 originele en vernieuwde recepten omvatten de unieke regionale gerechten en ingrediënten. Dit boek geeft meer dan wat lezers verwachten van de Italiaanse keuken (mozzarella, tomaten, koffie, vis en natuurlijk pasta). Geniet van mooie gerechten, bijzondere verhalen, culturele wetenswaardigheden en persoonlijke ontdekkingen, waar je alleen achter komt als een echte kenner je die vertelt. Kortom: ‘beleef’ en ‘proef’ Zuid-Italië met het lezen van dit boek.