*
Het unieke samenspel tussen wijnstijlen, groenten en hun bereidingswijze
*
Met weergaloze foto’s van culinair topfotograaf Tony Le Duc
*
Met een steekkaart van smaken en stijlen: zo weet u welke wijn u moet schenken bij welke groente
In de Nieuwe Belgische Keuken spelen groenten een zeer belangrijke rol. Ze zijn niet langer meer bijzaak, of opsmuk van het bord, maar bepalen mee de smaak van een gerecht. Meesterkok Frank Fol van het Leuvense restaurant Sire Pynnock, die regelmatig op TV1 en Vitaya te zien is en ook gastronomische bijdragen voor Radio 1 verzorgt, stelt in dit boek veertig recepten voor. Deze bereidingen hebben telkens één constante: groenten en de originele manier waarop zij kunnen worden klaargemaakt in combinatie met vis, vlees, kaas, schelp- en schaaldieren. Wijnkenner Guido Francque, oprichter van de Professionele Vlaamse Sommeliers en het Eigentijds Vlaams Wijninstituut, plaatst bij elk gerecht een fraaie wijn, waarbij de groenten de keuze van de wijn bepalen.
De teksten kregen de zwierige stijl mee van Toni De Coninck, adjunct-hoofdredacteur en journalist bij UIT-Magazine. Hij was tevens de auteur van het eerste boek van Frank Fol, De groenten van Fol, en van Wijn à la carte. Top-foodfotograaf Tony Le Duc experimenteerde urenlang om de buitengewone, eigenzinnige macro-opnamen en culinaire beelden uit de camera te toveren.