Harold Hamersma en Nicolaas Klei verkochten samen al meer dan een miljoen boeken over wijn. Hoewel de heren op het eerste gezicht veel van elkaar verschillen (Hamersma is voortdurend op reis, terwijl Klei zich liever terugtrekt in zijn proeflokaal), hebben ze ??n grote gemene deler: ze schrijven recht voor hun raap en met humor over wijn en alles wat daarmee samenhangt.
Zowel de beginnende als de doorgewinterde wijndrinker zal veel plezier beleven aan het Handboek voor de moderne wijnliefhebber, het indrukwekkende gevolg van een unieke samenwerking. Beroemde, maar juist ook minder beroemde druiven en wijnhuizen komen aan bod. Uitgebreid wordt stilgestaan bij jargon, want hoe overbluf je een sommelier? Daarnaast geven Hamersma en Klei een keur aan praktische tips. Wat schenk je tijdens een eerste date, Kerst of een buurtbarbecue? Welke glazen zijn de beste? Hoe lang kun je wijn bewaren? En is het echt waar dat een paar glazen per dag goed zijn voor je gezondheid?
Dit onweerstaanbare `Handboek wijn verschijnt in onze succesvolle reeks handboeken. De vormgeving is als altijd in handen van Werkplaats Amsterdam.
Harold Hamersma (1956) is wijnjournalist bij Het Parool en NRC Handelsblad. Van zijn hand verschenen onder meer Wijnreis door mijn lichaam en de jaarlijkse De Grote Hamersma. Hij is regelmatig actief op radio en tv.
Nicolaas Klei (1961) heeft al jaren een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD. Naast elf Supermarktwijngidsen (en twee Omfietswijngidsen) schreef hij ook de wijnboekklassiekers Tot op de bodem en Van druif tot dronk.
Zowel de beginnende als de doorgewinterde wijndrinker zal veel plezier beleven aan het Handboek voor de moderne wijnliefhebber, het indrukwekkende gevolg van een unieke samenwerking. Beroemde, maar juist ook minder beroemde druiven en wijnhuizen komen aan bod. Uitgebreid wordt stilgestaan bij jargon, want hoe overbluf je een sommelier? Daarnaast geven Hamersma en Klei een keur aan praktische tips. Wat schenk je tijdens een eerste date, Kerst of een buurtbarbecue? Welke glazen zijn de beste? Hoe lang kun je wijn bewaren? En is het echt waar dat een paar glazen per dag goed zijn voor je gezondheid?
Dit onweerstaanbare `Handboek wijn verschijnt in onze succesvolle reeks handboeken. De vormgeving is als altijd in handen van Werkplaats Amsterdam.
Harold Hamersma (1956) is wijnjournalist bij Het Parool en NRC Handelsblad. Van zijn hand verschenen onder meer Wijnreis door mijn lichaam en de jaarlijkse De Grote Hamersma. Hij is regelmatig actief op radio en tv.
Nicolaas Klei (1961) heeft al jaren een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD. Naast elf Supermarktwijngidsen (en twee Omfietswijngidsen) schreef hij ook de wijnboekklassiekers Tot op de bodem en Van druif tot dronk.