Harthout

Harthout is zowel een spannend literair mysterie als een ode aan moeders, dochters, eerstehulpverleners, de natuur, en aan iedereen die weleens ‘verloren’ is geweest

Valerie Gillis, ook wel bekend onder haar wandelaarsnaam Sparrow, raakt vermist tijdens haar wandeltocht door de bossen van Maine. Het plaatselijke reddingsteam, geleid door luitenant Beverly ‘Bev’ Miller, de eerste vrouw op die belangrijke positie, probeert haar op te sporen.

Lena Kucharski is een 72-jarige vrouw, die er een online vriendschap op nahoudt met een 21-jarige jongen die ze alleen kent onder de naam @TerribleSilence. Wanneer ze ziet dat er een wandelaar is verdwaald op de Appalachian Trail schrikt ze, bang dat het wellicht om haar eigen dochter gaat. Ze komt er al snel achter dat dit niet het geval is, maar blijft toch in de ban van de zaak. Vanuit haar woning in Connecticut probeert zij samen met haar online vriend meer te weten te komen over de vermissing.

Ondertussen vecht Valerie tegen de elementen en de honger in de ruige wildernis en schrijft ze prachtige brieven aan haar moeder. Haar strijd om te overleven laat zien waar we mentaal toe in staat zijn als we in levensgevaar verkeren.

Harthout  is zowel een spannend literair mysterie als een ode aan moeders, dochters, verpleegsters, eerstehulpverleners, de natuur, en aan iedereen die weleens ‘verloren’ is geweest.

In de pers

Harthout is een zoektocht naar een vermist persoon maar ook zoveel meer dan dat, geschreven in buitengewoon, soepel proza door een auteur op de top van haar kunnen. Ik kon het echt niet wegleggen.’ Jennifer Egan

‘De roman blijft fris en verrassend van begin tot eind dankzij de onderkoelde stem van de schrijfster. Gaige is een kei in het blootleggen van de krachten in lange relaties, van intimiteit en vervreemding.’ **** De Standaard der Letteren over Overstag

Toon details

Schrijf een recensie

Is Harthout het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Harthout