Havanna's Grands Crus uit Cuba is een begeesterend boek. Auteur en Havanna-kenner Michel Permeke schrijft in een persoonlijke stijl bijzonder gedreven over zijn grote liefde, de Havanna-sigaar. Het boek is een weerslag van een jarenlange ervaring, talloze reizen naar Cuba en vooral een minutieus proeftalent. Permeke weet als geen ander in woorden te vatten hoe je een Havanna-sigaar optimaal rookt, hoe de aroma's tot stand komen, wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken en de verschillende modules. De link met eten en drinken staat daarbij centraal. Wat drink je het best bij welke sigaar? Na welk gerecht degusteer je het best welke Havanna? Permeke zocht daarbij naar antwoorden bij drie topkoks en notoire Havanna-rokers: Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve (3 Michelinsterren), Jonnie Boer van restaurant De Librije (3 Michelinsterren - NL) en Jan Buytaert van restaurant De Bellefleur (2 Michelinsterren). Al deze informatie werd neergeschreven in een vlot begrijpbare en onderhoudende taal die zowel de beginnende roker als de overtuigde aficionado zal bekoren.