99 recepten om nooit te vergeten
Iedereen heeft wel een gerecht waar een bijzondere herinnering aan kleeft: de legendarische hazenpeper van je moeder, de pannenkoeken van je opa of de loempiaatjes van je Thaise buurvrouw. Achter al die gerechten schuilt een bijzonder verhaal. Voor de rubriek ¿De heimweekeuken¿ in dagblad Trouw schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept. Dat leverde zeer uiteenlopende eetherinneringen op, de ene nog mooier dan de andere. Moeders komen vaak ter sprake, uiteraard, maar ook excentrieke tantes en bijzondere oma¿s, memorabele reizen of een jeugd in een ver land.
Boffer, kruukplaetjes, takkenbossenvlees of fluitjespap maken?
De gerechten variëren van regionale specialiteiten als boffer, knieperties, kruukplaetjes en Fries suikerbrood tot exotische lekkernijen als Chinese jiaozi, Georgische lamsstoofschotel en Vietnamese soep. Ook talloze klassiekers komen voorbij, zoals de perfecte biefstuk, Belgische frieten en Hollandse erwtensoep, en gerechten met intrigerende namen als ¿klimmende mieren¿, ¿schildpadjes uit de oven¿ en ¿fluitjespap¿. Een gevarieerd boek vol prachtige verhalen én zeer maakbare gerechten.