laat zien dat het juist toepassen van diverse
kooktechnieken en het gebruik van onder meer de
drie ingrediënten boter, zout en botten, het verschil
in de keuken maakt.
Begin bij het trekken van een echt goede bouillon,
leer dat boter alles samenbrengt en durf meer met
zout. Daarover is Nicole Pisani duidelijk: ‘zout
hélpt in plaats van hindert. Als de zoutbalans in een
maaltijd niet klopt, proef je gewoon dat er iets niet
klopt.’ De kennis die Pisani in Hemels koken met
drie topingrediënten doorgeeft, leert je om je eigen
recepten te creëren.
Trek groente- en kippenbouillon tot en met zeewierconsommé
en saffraanbouillon. Leg een goede
voorraadkast aan en maak olie, azijn & zout met
een smaakje. Leg in en fermenteer. Maak hemelse
gerechten: zeeduivelstaart met vijfkruidenboter,
cupcakebrownies met bruine boter en zout of
dichtgeschroeide ossenstaart, gegaard in bouillon.
Van supersalades en lekkere lunchgerechten tot
hoofdgerechten, feestmaaltijden en desserts.
Hemels koken met drie topingrediënten
kook als Nicole Pisani en wordt een echt goede thuiskok.