Het dagelijks leven in de jaren '40

Een intrigerend en indrukwekkend tiende deel in deze geliefde reeks. Ook onder moeilijke omstandigheden ging het gewone leven door... Schaarste, creatieve oplossingen, strenge winters en hete zomers, verduistering, 'ik wil mijn fiets terug', vier (!) Elfstedentochten, alternatieve fietsbanden, Fanny Blankers-Koen, 'Trees heeft een Canadees', bevrijding, wederopbouw... Dit boek schetst, vergezeld van sfeervolle zwartwitfoto's, het dagelijks leven in de jaren '40. Ondanks alle duistere gebeurtenissen in deze tijd waren saamhorigheid, gemeenschapszin en ook humor lichtpunten in het dagelijks bestaan. De unieke foto's geven een beeld van het gewone leven van dag tot dag, zowel in oorlogstijd als in de jaren daarna.
Denkend aan de jaren '40, overheerst voor velen het beeld van de oorlog, voor anderen bevrijding en wederopbouw. Ondanks alle duistere gebeurtenissen in deze tijd, waren saamhorigheid, gemeenschapszin en ook humor lichtpunten in het dagelijks bestaan. Dit boek schetst het dagelijks leven in de jaren '40. In de unieke foto's komt een beeld tevoorschijn van het gewone leven van dag tot dag, zowel in oorlogstijd als in de jaren daarna. Het was een tijd van oorlog en schaarste, maar ook van inventieve oplossingen, het droogvallen van de Noordoostpolder en vier Elfstedentochten. Het dagelijks leven in de jaren '40 laat in sfeervolle zwart-witfoto's een bijzonder beeld zien van deze periode: ook onder moeilijke omstandigheden ging het gewone leven door.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Het dagelijks leven in de jaren '40 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Het dagelijks leven in de jaren '40