De Joodse Hannah Nadel belandt tijdens de Tweede Wereldoorlog als dienstmeisje in het Brusselse huis van de zus van Léon Degrelle en ontsnapt op die manier aan de gruwelen van de Jodenvervolging. Simone Korkus wekt dit onwaarschijnlijke verhaal tot leven, ontmoet Hannahs Belgische redders en toont hoe het leven in oorlogstijd heel wat grijze zones bevat. Terwijl Simone Korkus het leven van Hannah in Brussel reconstrueert, stuit ze op familiegeheimen en loopt ze ook aan tegen haar eigen vooroordelen. Want wat is waarheid in de manier waarop we naar anderen kijken en hun gedrag beoordelen? En hoe vervormt ons geheugen trauma's zoals die na de Tweede Wereldoorlog?
Het dienstmeisje van Degrelle is een opmerkelijk en persoonlijk verhaal dat tijdens de bezetting begint en doorloopt tot vandaag.
Simone Korkus woont en werkt als journalist in Israël. Ze publiceerde verschillende boeken, waaronder De belofte en het land. Een reis langs de Israëlische muur, dat genomineerd werd voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek. Ze schrijft voor diverse media, zoals De Groene Amsterdammer, Knack, Sunday Times en Ha'Aretz en won de internationale persprijs van de Verenigde Naties voor de beste reportage uit het Midden-Oosten.