haal je de beste droge worst of smedigste kaas, wie brouwt het lekkerste speciaalbier of maakt de mooiste Oranjekoek? Welke restaurants behoren tot de culinaire top of bieden gewoon een genoeglijke avond? Op welke plek raap je de smakelijkste oesters en welke visser levert de beste zee- of snoekbaars? Hoeveel Beerenburgers mag je drinken als je toch veilig je skûtsje in de
haven wilt brengen?
Het Heerlijke Noorden is een onmisbare culinaire reisgids voor de provincies die rijk zijn aan traditie en nog rijker aan smaak. Het is een uitdrukkelijke uitnodiging aan anderen om die rijkdom te ontdekken.
Jacques Hermus is culinair journalist en reist van Zeeland tot Nieuw-Zeeland
en van Amsterdam tot Aruba om eten en drinken te proeven. 'Alles voor de
lezer' is het adagium waarmee hij zijn reislust verdedigt. Dat zijn lezers van
tijdschriften als Elle Eten, Seasons, WINELIFE en Bouillon, en de kranten Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Hij recenseert restaurants voor
de kranten, schrijft reportages over wijn of keukens van de wereld en treedt
af en toe op als jury in tv-programma's.
Eerder verschenen bij Fontaine uitgevers van hem de boeken Het Wilde Eten
(2014) en Het Wildkookboek (2017)