Superhelden zijn hot! Je vindt ze overal: op televisie, online, in films, in comics,
en natuurlijk ook in dit Supercoole, Supergrappige, Superheldenboek!
Vind jij superhelden ook zo cool? Lees dan snel alle korte superheldenverhalen in dit boek. Want hoe je het ook draait of keert, dit boek is “SUPER”!
Dit superspannende boek bevat 10 superheldenverhalen met allerhande soorten superhelden.
Sommige superhelden zijn oppermachtig, anderen moeten hun krachten nog ontdekken en zijn specialer dan ze zelf beseffen. Er zijn er die goed kunnen rekenen of net niet. Je hebt ook superhelden die eruitzien als nijlpaarden of zich kunnen veranderen in elk dier. Er zijn er die papieren voorwerpen tot leven kunnen laten komen, geesten kunnen zien of door de tijd kunnen reizen. Sommige superhelden komen zelfs op televisie. Maar één voor één beleven alle superhelden supercoole, superspannende, supergrappige verhalen. Superveel leesplezier!
SSS1, voor jongeren vanaf 8 jaar die zelf een superheld zijn, willen zijn, of van superhelden houden!
Welkom bij het Superheldenboek!
Bij Phoenix Books zijn we niet alleen toegewijd aan het creëren van geweldige avonturen voor jonge lezers, maar ook aan het helpen van hen die speciale zorg nodig hebben. Daarom zijn we er trots op dat we €2,5 per verkocht boek schenken aan Cliniclowns.
Wat doet Cliniclowns?
Cliniclowns is een fantastische organisatie die speciaal opgeleide clowns inzet om afleiding en plezier te brengen aan kinderen die door ziekte en/of handicap in een ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun eigen leefwereld. Door hun jarenlange ervaring kennen onze clowns de gevoelswereld van een kind als geen ander. Ze zijn dan ook dé geschikte personen om wat troost maar vooral plezier en ontspanning aan de kinderen te schenken. De Cliniclowns bezoeken inmiddels 35 ziekenhuizen in de beide landsdelen. In die ziekenhuizen zijn ze wekelijks terug te vinden zodat ze zoveel mogelijk kinderen kunnen bereiken.
Door dit boek te kopen, draag je niet alleen bij aan het stimuleren van de verbeelding van jonge lezers, maar help je ook mee aan de missie van Cliniclowns om glimlachjes en positiviteit te verspreiden.
Dank je wel voor je steun aan ons Superheldenboek en Cliniclowns. Samen kunnen we een verschil maken!
Een diepgravend onderzoek naar de meest mysterieuze politieke moord van de 20e eeuw, die op de Amerikaanse president John F. Kennedy.
Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.
Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk
Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.
Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.
Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug.
Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!
Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.
De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!
De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.
Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.
Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.
Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!
Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.
Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.
Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.
Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.
Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.
In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.
De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.
Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!
Reageren op Het supercoole, supergrappige, superheldenboek
Superhelden spreken vaak tot de verbeelding van kinderen en er zijn al veel strips, boeken of films aan gewijd. Het supercoole, supergrappige, superheldenboek is een verrassend spannende verhalenbundel gevuld met tien verhalen van verschillende auteurs. En laten deze verfrissende verhalen nu allemaal over kindersuperhelden gaan die tot de verbeelding van de lezer spreken. Deze leuke bundel is geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer acht jaar. Maar voorlezen en samen ervan genieten is natuurlijk ook leuk. Kim Brakevelt verzorgde de bijpassende fleurige illustraties.
Het leuke is, dat je bij de aankoop van dit boek ook nog eens de welbekende Cliniclowns steunt. Per verkocht boek doneert Phoenix Books € 2,50, zodat de Cliniclowns hun goede werk kunnen voortzetten met het vermaken van kinderen in ziekenhuizen.
Elk avontuurlijk verhaal wordt voorafgegaan door een voorwoord van de auteur die het geschreven heeft. Ze schrijven iets over zichzelf en geven een korte hint naar de inhoud ervan.
Met Planeet S trapt Nico De Braeckeleer af en brengt de lezertjes naar een planeet waar bijna alle bewonertjes superkrachten hebben. Ze staan ten dienste van iedereen, maar gebruiken niet allemaal hun krachten op de goede manier.
In Droog water schrijft Rob Baetens over nijlpaarden, kortweg Hippo’s genoemd. In dit leuke en leerzame stukje komt de lezer wat meer aan de weet over nijlpaarden en dat vriendschap verbindt. “Als je maar hard genoeg gelooft dat je het kan, dan lukt het.”
Met Hilfe laat Bieke Vanlaeken zien dat als je in jezelf gelooft, je meer kunt dan Je zelf denkt. En dat je samen sterk bent.
In De Tijdhoppers is leren luisteren een belangrijke les in het verhaal, waar heksen, draken en ridders in voorkomen.
Wanneer je een hekel aan rekenen hebt of er juist heel goed in bent, zal De rekenziekte van Marina Defauw aardig zijn om te lezen en te leren dat vertrouwen in elkaar belangrijk is.
Koning Kid I is door Tom Bergs & Kris van der Sande geschreven. Hierin is de achtjarige Ruben een superheld. Maar of hij in staat is om spel van realiteit te scheiden?
Met De schoolgeest weet Annick Bardijn een spookachtig verhaal neer te zetten waarin geen superkrachten nodig zijn, maar inventief denken.
En wat te denken van Alles is echt super van Maja Vermeulen, waarin een gezin met superhelden de hoofdrol speelt en daarin voortvarend te werk gaat.
Een papieren bootje laat fantasie tot leven komen met papiervouwkunst. Marie Uiterwijk laat hiermee zien dat alles mogelijk is, als je er maar in gelooft.
De hekkensluiter is voor Hanne Goorickx met Millie en de beestenbende van Bloemenkein. Waar dierenliefde van een klein meisje zorgt voor een beslissing waar haar moeder absoluut niet blij mee is.
Voor alle tien de verhalen geldt dat ze vlot lezen en het taalgebruik aansluit bij de jonge lezer.