BIER IS EEN WELKOME GAST BIJ ELKE BARBECUE. JEROEN HAZEBROEK EN HARRY HAVINGA, SAMEN MEER DAN 60 JAAR BARBECUE-ERVARING, COMBINEREN IN DIT BOEK HUN LIEFDE VOOR GRILLEN EN BROUWEN. DE VUISTREGEL IS: JE MAAKT HET GERECHT MET HET TYPE BIER DAT JE ERBIJ ZOU WILLEN DRINKEN.
Met 'Het Ultieme Bier- en BBQboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om de perfecte match met het gebrouwen goud te vinden. Of dat nu de populaire beer can chicken is of een brisket met koffie en dubbel bier. Auteurs Jeroen Hazebroek en Harry Havinga laten je zien dat een biertje niet alleen lekker is om te drinken bij de barbecue, maar dat deze twee ook uitstekend gecombineerd kunnen worden. Allereerst gaan ze dieper in op het fenomeen craft beer, het brouwproces en de ingrediƫnten van bier. Ook leer je meer over de verschillende types bier, hoe ze smaken en hoe het etiket te lezen.
De 60 gevarieerde recepten in dit boek zijn ingedeeld op de bereidingstechniek. Ga voor gegrilde bratwurst met pilsener of een gestoofde hazenpeper met imperial stout. Kies low and slow babyback ribs met een blond biertje of proef kreeft met biernaise. Natuurlijk ontbreken ook de verschillende beer can- en spitbereidingen niet, en komen groenten, kaas en bierbroden uitgebreid aan bod. Dit boek viert de vriendschap tussen bier en barbecue en staat vol met oude, vertrouwde en spannende, nieuwe recepten. Probeer ze uit en heb vooral plezier bij zowel het koken als het proeven van de bieren die Jeroen en Harry erbij aanraden.
Met 'Het Ultieme Bier- en BBQboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om de perfecte match met het gebrouwen goud te vinden. Of dat nu de populaire beer can chicken is of een brisket met koffie en dubbel bier. Auteurs Jeroen Hazebroek en Harry Havinga laten je zien dat een biertje niet alleen lekker is om te drinken bij de barbecue, maar dat deze twee ook uitstekend gecombineerd kunnen worden. Allereerst gaan ze dieper in op het fenomeen craft beer, het brouwproces en de ingrediƫnten van bier. Ook leer je meer over de verschillende types bier, hoe ze smaken en hoe het etiket te lezen.
De 60 gevarieerde recepten in dit boek zijn ingedeeld op de bereidingstechniek. Ga voor gegrilde bratwurst met pilsener of een gestoofde hazenpeper met imperial stout. Kies low and slow babyback ribs met een blond biertje of proef kreeft met biernaise. Natuurlijk ontbreken ook de verschillende beer can- en spitbereidingen niet, en komen groenten, kaas en bierbroden uitgebreid aan bod. Dit boek viert de vriendschap tussen bier en barbecue en staat vol met oude, vertrouwde en spannende, nieuwe recepten. Probeer ze uit en heb vooral plezier bij zowel het koken als het proeven van de bieren die Jeroen en Harry erbij aanraden.