Welk type barbecue je ook hebt: dit boek leert iedereen op hout, houtskool en briketten te koken.
Een prijzige Big Geen Egg of andere dure hardware is niet per se nodig om te genieten van een mals stukje gegrild vlees. Barbecue-experts Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas laten zien hoe dat moet.
In het uiterst leerzame Hete vuren nemen ze verschillende technieken en grillvormen onder de loep, laten ze de lezer kennismaken met de diverse culturele achtergronden van grillen op as en houtskool en wordt uitgelegd wat de meest verantwoorde manier is om een barbecue aan te steken. Elke techniek wordt steeds vergezeld van een recept.
Hete vuren bevat tevens recepten voor verrassende rubs en sauzen, specials als Lomo al trappo (ossenhaas in kaasdoek direct op het vuur), maar ook steakrecepten en suggesties voor frisse salades. Een prachtig geïllustreerd en inspirerend grillboek voor iedereen die van vuurtjes stoken en lekker eten houdt.
Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. In 2006 kwam hij in aanraking met de kamado en sinds 2007 is hij eigenaar van het bedrijf Het Kookvuur, dat zich bezighoudt met catering, demonstraties en workshops.
Leonard Elenbaas is chef-kok en eigenaar van restaurant Pure Passie in 's Gravezande en kookt vrijwel dagelijks met een kamado in zijn restaurantkeuken.
Hete vuren is het tweede kookboek van beide chefs.