Hond weet

Hond weet: hoe je van honden kunt leren is een vertaling van het boek Dog Knows van Sindhoor Pangal.
Honden worden over het algemeen als gehoor­zame, trouwe dieren gezien, maar hoe zit het eigen­lijk met hun indivi­duele eigen­schappen en de enorme rijk­dom van hun taal? Ze hebben niet alleen een zeer fijn afge­stelde antenne om contact te maken met hun soort­genoten, maar ze hebben ook speciale vaardig­heden ontwikkeld om met mensen te ‘conver­seren’.
Sindhoor Pangal belicht in haar boek Hond weet het rijke, complexe sociale en emoti­onele leven van verschil­lende honden. Wat betekent het als een hond geen oog­contact maakt of alleen gromt? Hoe leren straat­honden met angst om te gaan en hoe pikken ze communicatie­vaardigheden op, en hoe kunnen onze huis­honden dat leren?
Op basis van gedrags­onderzoek duikt Sindhoor Pangal via boeiende anek­dotes in de oeroude, diepe en soms magische band tussen mens en hond.
Hond weet is een boek dat iedere honden­liefhebber in de boeken­kast wil hebben staan.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Hond weet het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Reageren op Hond weet