je na een dag werken even stoom afblaast met een
drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het
met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of
met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen.
Alleen dan wel op z’n Japans, van lichte hapjes tot en
met gerechten die vullen.
Treed met Tim Anderson, dé kenner van de Japanse
keuken en auteur van o.a. Vegan JapanEasy, in de
wereld van de Izakaya en maak de meest populaire en
iconische gerechten zelf. Van allerlei kleine hapjes als
diverse yakitori, gemarineerde inktvisjes, schaaltjes
edamame, pickled komkommer met knoflook en
sesamolie, of juist iets uitgebreider.
Of je nu kiest voor diverse kleine snacks of trek
hebt in een wat vullender gerecht, Izakaya biedt
voldoende mogelijkheden om je repertoire Japanse
gerechten uit te breiden: van licht en fris als in sake
gestoomde schelpjes of vullende gyoza van aubergine
met garnalen en gehakt of ‘zeebrasem nanban-zuke’.
Van kleine mondvermaakjes tot en met desserts en
drankjes. Met goede uitleg over de voorraadkast en
kooktechnieken.