Tim Anderson, succesvol kookboekenauteur van
onder andere Vegan JapanEasy en Izakaya, laat je
ditmaal zien hoe je de typische Japanse bowls en
bento(boxen) zelf maakt. Eenvoudige maar zeer
smaakvolle gerechten die je op elk moment van
de dag kan eten en die geen moment vervelen. Als
lunch, ontbijt en ook als avondmaal.
Maak zelf kunstige bentoboxen met warme of koude
gerechtjes: gemarineerde eitjes of een salade van
ingelegde radijs & komkommer en combineer deze
met bijpassende rijst-, groente- tofu-, vlees- of visgerechtjes.
Vul je bowl met een geurige bieten-misosoep,
met een stoof van kip & wortelgroenten of met
tofu & groenten in een zoete rode misosaus.
Met duidelijke uitleg over technieken en hoe je
bowls en bentoboxen samenstelt en met vele basisrecepten
en smaakmakers als ingelegde venkel met
yuzu, kinpira (gesauteerde groenten in een zoete,
licht pikante saus met sesam) of pittige, gepekelde
paksoi. Met de recepten uit JapanEasy Bowls & Bento
kun je eindeloos variëren met als resultaat elke dag
een nieuwe verrassing in de bentobox of bowl.