Als Rocky van zijn eigenaren weg moet omdat hij niet kan omgaan met de jonge kinderen, begint voor deze jonge kater een compleet nieuw avontuur. Hij verhuist naar een vrijstaande woning met een grote tuin. Bij zijn nieuwe tweevoeters ontmoet Rocky Sil, een poes die al wat langer in het huis woont. Maar Sil is niet het enige levende wezen dat hier woont en dan zijn er ook de wegmonsters nog waar Rocky rekening mee moet houden. Rocky besluit al zijn belevenissen in een dagboek op papier te zetten. Lees wat deze kater allemaal meemaakt in het eerste jaar in zijn nieuwe huis.
Reageren op Katerpraat