Keukenkronieken vertelt het verhaal van Nigel Slater's leven in de keuken. Waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, zoals de herinnering van de eerste baguette die hij at in Parijs, zijn liefde voor Japanse ingelegde radijsjes en zijn eerste stukje chocoladetaart met botercrème. Dit zijn de favoriete recepten die Nigel Slater elke dag thuis kookt; het hart en de ziel van zijn kookkunsten. De ultieme collectie, met meer dan 200 recepten.
'Wij zijn een nogal eenkennig volkje. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Dus ik stel hem nog één keer voor: Nigel Slater is een gigant op het gebied van receptenboeken. Al zijn boeken zijn een genoegen om te lezen omdat de recepten meestal met een verhaal worden geïntroduceerd. Maar ook de manier waarop hij de recepten beschrijft, is prachtig. Alles wordt gekookt en minutieus uitgeprobeerd. Alle combinaties zorgvuldig bedacht.' - Felix Wilbrink, De Telegraaf
'Keukenkronieken is als je favoriete chocoladetaart; gezoet met goede herinneringen en gelaagd met Nigels wijsheid om ons allemaal betere koks in de keuken te maken' - Nik Sharma (De smaakvergelijking)
'Dit is een boek voor het leven. [...] Slaters beste boek' - Diana Henry, Sunday Telegraph
'Slater is koning onder de food writers - Nigella Lawson