maaltijd. Maar je hoeft je niet te beperken tot sla of wortelen.
Er zijn tientallen knollen en bollen die in je buurt
worden gekweekt en waarmee je lekkere en creatieve gerechten
kunt maken.
Winiefred Van Killegem neemt je mee op ontdekkingsreis
door de groentetuin. Weet je nog hoe aardpeer smaakt?
En in welke gerechten gebruik je pastinaak? Ontdek waarom
bittere groenten goed zijn voor je hart en waarom kool
vroeger het medicijn voor de armen was.
Hans Meus en Bram De Wijngaert van restaurant De Gempemolen
koken dagelijks met groenten van bij ons. In meer
dan zestig recepten geven ze hun keukengeheimen prijs. Zoals
soep van artisjok met zure room, puree van rode biet of
spruitjestaart.
Winiefred Van Killegem is de bekendste kruidenvrouw van
Vlaanderen. Als geen ander weet ze welk effect groenten en
kruiden hebben op je gezondheid en hoe je ze op een creatieve
manier in de keuken kunt gebruiken.