Koken uit een kookboek kan heel erg leuk zijn, maar soms heb je er wel wat tijd voor nodig. Het begint al bij de ingrediëntenlijst: vaak heb je niet alles in huis en moet je eerst nog naar de supermarkt. Het resultaat: je begint er gewoon niet aan en belt de pizzakoerier. Maar om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast en je diepvries kom je al een heel eind en kun je de hele week door verrassend lekker koken. Hoe doe je dat? Koken uit de voorraadkast en de diepvries helpt je op weg. Eerst en vooral vind je een lijstje met producten die je altijd in huis zou moeten hebben. Met dit lijstje kun je alle gerechten van het boek maken. Dan vind je creatieve recepten zoals bladerdeegrolletjes met spinazie, kaas en gegrilde paprika, kikkererwtensoep met een korstje, zomerse varkenslapjes met koude tonijnsaus, kip met gedroogd fruit uit de oven, ovenschotel met broccoli en witte vis en Schotse krabgratin. En natuurlijk vind je er ook zoetigheden voor onverwacht bezoek: crumble met zomerbessen of confituurtaart, bijvoorbeeld. Ten slotte staan er bij elk gerecht tips om te variëren als je toch iets niet in huis hebt. De variatie is eindeloos, maar één ding hebben deze recepten gemeen: ze zijn makkelijk te maken. Koken uit de voorraadkast en de diepvries zal voortaan een van de producten zijn die je altijd in huis hebt.