Kook ze! is een bookazine: een kruising tussen een boek en een magazine. Elk onderdeel van de reeks heeft een apart thema. Kook ze! onderscheidt zich van doodeweekse kookboeken door de journalistieke insteek. Naast recepten bevat Kook ze! ook gedegen achtergrondinformatie in magazinestijl. Onafhankelijke, eerlijke en beschouwende artikels.
Kook Ze! Snel Met 60 SNEL klaar recepten : bereidingen in een handomdraai met gebruik van weinig ingrediënten : tapas, salades, wokgerechten, pasta's en eenvoudige nagerechten.- met maatschappij kritische informatie over 'Fast Food', ook gezonde fastfood ! Kook Ze! Chic Met een selectie van chique gerechten, samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks. Ja, er zijn gerechten met kreeft, langoustine en kaviaar, maar evenzeer gerechten met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Kook Ze! Traag Met 40 gerechten : de klassiekers onder pruttelgerechten en de langzaamgaar technieken. De ontleding van onze 'hutsepot' en de business achter 'soepen en bouillons'. Stoverijen. Alles over rijpen : drogen, confijten, marineren, kaas en vlees. Mac Van Dinther (De Volkskrant) brengt een kritisch verhaal over SlowFood. ... Kook Ze! Vreemd Vreemd gaan ... in de keuken. De thaise klassiekers, ongewone combinaties, vreemde voorwerpen en onbekende ingrediënten. Laat je meeslepen en verrassen in één grote ontdekkingsreis doorheen de wereldse eetcultuur Kook Ze! Niet Over de RAW-food beweging en is het wel zo gezond om alles rauw te eten? We selecteerden 12 chefs uit Vlaanderen en Nederland die speciaal voor "Kook ze!...niet" gaan koken. Met gerechten als smaakbommen tot gevolg. Gerechten assembleren, koud marineren, blenderen, pekelen, drogen, enz... Alles over take-out en delivery food, over Streetfood, over conserven. We ontleden de Steak Tartare... Kook Ze! Heet De chili-heetparade. Bart Moeyaert: Erotiek aan de keukentafel. Afrodisiaca, krijg je echt zin in seks? De favoriete hete plekjes van Debbie Pappyn. Thaise salades, kruidige soepen en pikante nagerechten. Kook Ze! Fris Eenvoudige bereidingen, cocktails, frisse salades, koude soepen, frisheid van kruiden en groenten. Hoe ijs, granité en sorbet maken?