Het wordt niet zomaar het zoveelste receptenboek. Naast een selectie van 60 interessante bereidingen wordt er veel aandacht besteed aan achtergrondinformatie.Het thema wordt journalistiek benaderd mét duiding. Reportages mét fotografie. Aanvullend ook veel productinformatie en wetenswaardigheden over bekende en minder bekende producten.
Volume I draagt als thema ' SNEL'- met 60 SNEL klaar recepten : bereidingen in een handomdraai met gebruik van weinig ingrediënten : tapas, salades, wokgerechten, pasta's en eenvoudige nagerechten.- met maatschappij kritische informatie over 'Fast Food', ook gezonde fastfood !
Een blik op een kwarteeuw dagdagelijkse voedingsgewoontes... en de gevolgen ervan.- met een practische gids over de organisatie - voor het koken - om zo sneller aan tafel te kunnen- met een ontleding van het icoon 'onze Giant' en wat betekent de Big Mac index voor de wereld economie? - ook een portretten galerij met beelden van onbekende mensen die in onze maatschappij met eten en snelheid geconfronteerd worden; het kan je buurman zijn!- een kort verhaal geschreven door een gerenomeerd ( culinaire) schrijver (schrijfster), minstens begaan met lekker eten of met junk food.- als afsluiter een column, geschreven door een 'gast' waarbij zijn/haar leven afhangt van genieten.
Volume I draagt als thema ' SNEL'- met 60 SNEL klaar recepten : bereidingen in een handomdraai met gebruik van weinig ingrediënten : tapas, salades, wokgerechten, pasta's en eenvoudige nagerechten.- met maatschappij kritische informatie over 'Fast Food', ook gezonde fastfood !
Een blik op een kwarteeuw dagdagelijkse voedingsgewoontes... en de gevolgen ervan.- met een practische gids over de organisatie - voor het koken - om zo sneller aan tafel te kunnen- met een ontleding van het icoon 'onze Giant' en wat betekent de Big Mac index voor de wereld economie? - ook een portretten galerij met beelden van onbekende mensen die in onze maatschappij met eten en snelheid geconfronteerd worden; het kan je buurman zijn!- een kort verhaal geschreven door een gerenomeerd ( culinaire) schrijver (schrijfster), minstens begaan met lekker eten of met junk food.- als afsluiter een column, geschreven door een 'gast' waarbij zijn/haar leven afhangt van genieten.