Onze stroopwafels zijn inmiddels wereldberoemd en ze komen
uit een eeuwenoude traditie van koekjes bakken in Nederland.
Krakelingen, letterkoeken en evenveeltjes zijn een kleine greep uit de
rijke oogst aan koekjes die je in oude kookboeken terugvindt.
Koekjes die in vroeger eeuwen thuis werden gebakken, voor speciale
gelegenheden, feestdagen of gewoon voor bij de thee.
Natascha van der Stelt probeerde ze uit, koos de lekkerste en
bewerkte de recepten voor 21e-eeuwse bakkers.
Heerlijk erfgoed waar we trots op kunnen zijn!
‘Fijn, eindelijk een boek over koekjes uit vier eeuwen
Nederlandse kookboeken!’
Charlotte Kleyn - Culinair historica
‘Dit boek laat je delen in de ‘high tea’ uit het verleden.
Toegankelijk voor de moderne keuken en smakelijk gefotografeerd.’
Christianne Muusers - Culinair schrijver en onderzoeker
uit een eeuwenoude traditie van koekjes bakken in Nederland.
Krakelingen, letterkoeken en evenveeltjes zijn een kleine greep uit de
rijke oogst aan koekjes die je in oude kookboeken terugvindt.
Koekjes die in vroeger eeuwen thuis werden gebakken, voor speciale
gelegenheden, feestdagen of gewoon voor bij de thee.
Natascha van der Stelt probeerde ze uit, koos de lekkerste en
bewerkte de recepten voor 21e-eeuwse bakkers.
Heerlijk erfgoed waar we trots op kunnen zijn!
‘Fijn, eindelijk een boek over koekjes uit vier eeuwen
Nederlandse kookboeken!’
Charlotte Kleyn - Culinair historica
‘Dit boek laat je delen in de ‘high tea’ uit het verleden.
Toegankelijk voor de moderne keuken en smakelijk gefotografeerd.’
Christianne Muusers - Culinair schrijver en onderzoeker