Alain Coumont leerde als klein kind van zijn oma over brood, door elke zondag, staand op een stoel, toe te kijken hoe zij brood bakte. Wanneer hij jaren later als restauranteigenaar niet tevreden is over het brood dat hij kan inkopen, besluit hij dit zelf te gaan maken. De oven die hij daarvoor moet kopen is te duur om daarmee alleen voor het restaurant te gebruiken en hij besluit daarom nog een winkeltje te openen in Brussel om daar brood te gaan verkopen en noemt het winkeltje "Le Pain Quotidien", het dagelijks brood. Inmiddels zijn er 160 winkels in 16 landen over de hele wereld. Het concept is eenvoudig, maar staat als een huis: eerlijke, goede producten leveren.
Delicious schrijft in oktober 2009: Onze gebeden zijn verhoord: Le Pain Quotidien krijgt een filiaal in Nederland! Ons favoriete ontbijtconcept, dat ook wel bekendstaat als Het Dagelijks Brood, is al jaren een onverslaanbaar succes in Antwerpen, New York en Madrid, maar Nederland bleef tot onze grote verbazing achter: gelukkig was daar Arne Altmann die de rechten voor deze formule voor Nederland bemachtigde en in oktober een filiaal opent aan het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp. Zo kunnen ook wij elke dag genieten van het ultieme zondagochtendgevoel.