Léon & Louise

Een liefdesgeschiedenis van de twintigste eeuw

Twee jonge mensen worden op elkaar verliefd, maar de oorlog drijft hen uiteen.

In het voorjaar van 1918 ontmoet Léon Le Gall in het Franse Cherbourg een vrouw: Louise Janvier. Hun liefde is even kort als heftig. Tijdens een bombardement verliezen ze elkaar uit het oog; beiden denken dat de ander het niet heeft overleefd. Léon trouwt, Louise blijft achter. Tien jaar later ontmoeten ze elkaar weer in Parijs en hun liefde blijkt nog even sterk als in dat voorjaar van 1918.
Tot de dood van Léon in 1986 zullen zij een dubbelleven leiden, een liefde van achtenzestig jaar die nooit dooft maar door de tijd is achterhaald.

Léon en Louise is een grote roman over de twintigste eeuw en een wonderbaarlijke liefdesgeschiedenis.
Toon details

Recensies (3)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Léon & Louise het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Léon & Louise