Liefde in het Derde Rijk

Georg, Lore en Klara: hun drie verhalen kronkelen als slangen door de twintigste eeuw, elk met een eigen tijdslijn, soms verstrengeld, dan weer apart. Alle drie zijn ze nazi’s, de een gestaalder dan de ander. Klara speelt een belangrijke rol in de Lebensbornorganisatie, Lore is haar chauffeuse en Georg is een gewoon soldaat. Alle drie worden ze bewogen door de schikgodinnen. Met en door hen beleven we de passie van de eerste liefde, en het misleide idealisme van een jeugd die opgroeit in een totalitair regime. Heen en weer geslingerd tussen onschuld en overlevingsdrang, verraad en trouw, overleven ze de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog.
Driessen weet met meeslepend vertelplezier een geheel origineel en verrassend standpunt in te nemen in zijn oorlogsgeschiedenis Liefde in het Derde Rijk: haast van binnenuit verteld, zadelt hij de lezer met een ongemakkelijke fascinatie op.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Liefde in het Derde Rijk het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Liefde in het Derde Rijk