Al vanaf jonge leeftijd steelt Hagenees John Vink alles wat los en vast zit. Hij is bezeten van grote auto’s en zware handvuurwapens. Na een paar jaar op zee en verschillende detenties wegens overvallen, bouwt hij een grootschalig internationaal hasj- en wapenimperium op.
Na te zijn verraden verdwijnt Vink opnieuw achter tralies. Eenmaal vrij pikt hij zijn lucratieve wapen- en drugshandel weer op. In het criminele circuit van Den Haag en ver daarbuiten groeit hij uit tot een bekende, maar ook beruchte figuur. Op bestelling levert hij allerhande niet nader omschreven ‘diensten’. Ondertussen klust hij bij als taxichauffeur.
Al zijn verdiende geld gaat op aan vrouwen, auto’s, motoren en een zelf gefinancierd cocaïnetransport. Vink leidt een leven waarin miljoenen zijn verdiend en miljoenen zijn vergokt, een leven met tientallen affaires (en aantal nooit opgeloste moorden).
‘Niet eerder werd het leven van een beroepscrimineel zo gedetailleerd van binnenuit beschreven’
Fotograaf Gerard Wessel (1960) is gefascineerd door de kleurrijke zelfkant van de samenleving. Hij was bevriend met John Vink en werkt aan een film over hem. Zie ook: www.alaskafilms.nl.
Onder de visual:
Loopjongen van de penoze gaat niet alleen over de mannen uit het misdaadcircuit. John Vink was een intelligente charmeur en tot aan zijn vroege dood een vrouwengek. Uiteindelijk koos hij altijd voor de misdaad, de wapens en zichzelf.