In dit boek dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf
opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van ons plaatselijke
Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk
en snel te maken. Meera verzamelde voor haar boek meer dan
130 verrukkelijke recepten afkomstig uit drie generaties.
Van Hot chapati's en de volmaakte Lamscurry met kaneel,
tot kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt en
zalige desserts als Mango-limoengelei met passievruchten.
Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet
te veel gedoe in de keuken wil.
Meerha Sodha woont, schrijft en kookt in Londen. Begeesterd door haar
moeders recepten en die van haar voorouders besloot Meera deze te
verzamelen en te noteren. 'Ik raakte echt in paniek bij het idee, dat als ik ze
niet zou opschrijven, deze recepten voor altijd zouden verdwijnen,' zegt ze.
MADE IN INDIA is haar eerste kookboek.
'Maak ook de kip met 100 knoflookteentjes! En niet te vergeten de boven
vuur gerookte aubergines, kippenlevers in komijnboter masala en samosa's
met rode biet en feta. Bijzonder inspirerend!' Yotam Ottolenghi