Dit is geen boek voor chefs. Het gaat niet over koken op hoog niveau in de professionele keuken van een sterrenrestaurant. Het is een gebruiksboek voor gewone mensen, die een creatieve en gastronomische maaltijd op tafel willen zetten zonder daarvoor een calvarietocht te moeten ondernemen. Het ontsluiert geheimen achter gerechten die niet alleen bijzonder en verfijnd zijn, maar ook zeer haalbaar voor de gemiddelde kok. Het Vlaamse landschap wordt overspoeld door kookboeken en -programma's. Om een frisse kijk op koken te kunnen bieden, kiest Wout Bru ervoor om niet louter recepten voor te stellen, maar bij de bereiding van elk gerecht telkens het geheim achter een bepaalde techniek prijs te geven. De selectie van recepten is eigenzinnig, gedurfd, streek- en seizoensgebonden. Alles weerspiegelt de persoonlijkheid van Wout Bru, die wil verrassen en verbazen.
Belgische sterrenchef Wout Bru runt samen met zijn vrouw Suzy het gerenommeerde restaurant/hotel Maison Bru in de Provence. Hij verscheen ook als jurylid in Masterchef bij vtm, een programma waarin BV's wedijveren om de titel van beste kok.
Belgische sterrenchef Wout Bru runt samen met zijn vrouw Suzy het gerenommeerde restaurant/hotel Maison Bru in de Provence. Hij verscheen ook als jurylid in Masterchef bij vtm, een programma waarin BV's wedijveren om de titel van beste kok.