Laurence en Gilles Laurendon verzamelden een keur aan recepten gemaakt van melk, room, kwark, kaas en andere melkproducten. Melk, yoghurt & room bevat allerlei soorten gerechten, van drankjes tot hapjes, van hoofdgerechten tot desserts. Ouderwetse recepten, zoals chocolademelk uit grootmoeders tijd of overheerlijke karamelsnoepjes, maar ook recepten van over de grens, bijvoorbeeld tiramisu of zoete couscous. Verwen jezelf of vrienden eens met Weense koffie of warme amandelmelk. Doe daar een stukje kwarktaart met speculaaskruiden bij, en de dag kan niet meer stuk.
Het gezegde 'melk is goed voor elk' is een goed excuus om onbeperkt te smullen. Maak met gezonde en alledaagse melkproducten - melk, room, kwark, yoghurt - zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: Roerei met Parmezaanse kaas, Echte aardappelpuree, Witte risotto, Melksoep, Venetiaanse rijstpudding, Wentelteefjes met frambozen, Toffees van melk en boter, Kwarktaart met een bodem van speculaas, Yoghurttaart, Tiramisu voor twee, Bananenmilkshake, en nog veel meer...