Levend in zowel Frankrijk als Nederland, vraagt Ilja Gort zich af waarom de Franse en de Nederlandse eetcultuur zo intens verschillen. Hij neemt dienst bij Jonnie Boer en samen met de grote chef gaat hij op zoek naar antwoorden. Zij ontmoeten een bont gezelschap van over het algemeen weinig toeschietelijke vrijbuiters, die zich bekwamen in jagen, villen, snoeken en andere onalledaagse activiteiten.
Na zijn bestseller Leven als Gort in Frankrijk schetst Ilja Gort in Met Gort de Boer op via humoristische verhalen een verrassend beeld van de Hollandse eet- en drinkgewoontes. Jonnie Boer vertaalt Hollandse klassiekers naar verrukkelijke recepten om zelf te maken. Begeleid door bijzondere wijnadviezen van vinologe Thérèse Boer en wijnboer Ilja Gort.
Over Met Gort de Boer op schreef de pers:
'Geweldig. Smakelijk, gedurfd en prachtig gecombineerd. Dit boek moet gewoon op de middelbare school tot verplichte literatuur worden verklaard.' De Telegraaf
Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen zuigen.' De Volkskrant
Ilja Gort schrijft buitengewoon geestig. Zijn boek leest als een trein.' AD/Utrechts Nieuwsblad