Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes van Amsterdam - de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een biertje drinkt, een harinkje hapt
of paddenstoelen in het stadswild raapt. Maar ook die zaken waar hij het mooiste zout koopt, of de allerbeste thee, klasse leverworst en dito mosterd. Klassiekers, zowel als hipster spots. Het Vondelpark,
maar ook de grachten. Waar Ron de lezer ook mee naartoe neemt, hij raakt er in gesprek met gepassioneerde koks, slagers en vissers, kunstenaars, voetballers en volkszangers. De een deelt
met hem een onvergetelijke anekdote, de ander een recept. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze houden van Amsterdam. Net als Ron. En van Ron. Net als Amsterdam. Zíjn Amsterdam
of paddenstoelen in het stadswild raapt. Maar ook die zaken waar hij het mooiste zout koopt, of de allerbeste thee, klasse leverworst en dito mosterd. Klassiekers, zowel als hipster spots. Het Vondelpark,
maar ook de grachten. Waar Ron de lezer ook mee naartoe neemt, hij raakt er in gesprek met gepassioneerde koks, slagers en vissers, kunstenaars, voetballers en volkszangers. De een deelt
met hem een onvergetelijke anekdote, de ander een recept. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze houden van Amsterdam. Net als Ron. En van Ron. Net als Amsterdam. Zíjn Amsterdam