Als model voerde Pascale Naessens jarenlang een strijd met haar eetgewoontes. Ze weigerde een leven te leiden waarbij ze calorieën moest tellen en niet meer kon genieten van koken en tafelen. En dus ging ze op zoek naar een andere manier van eten waarbij ze lekker en voldoende kon eten mét respect voor haar lichaam en lijn. Naar een manier die zowel het model, de levensgenieter als de romanticus in haar tevreden stelde. En haar echtgenoot Paul Jambers, want de liefde van de man gaat immers door de maag. Pascale vond haar evenwicht in de pure keuken waar ze van kon genieten zonder schuldgevoel. De basis van deze keuken zijn goede combinaties, gezonde ingrediënten en de juiste vetten. De verrassing zit 'm in de eenvoud. Haar gerechten zijn speciaal en toch eenvoudig, ook om te bereiden. Al haar recepten bundelde ze nu voor het eerst. Het werd een boek met veelal mediterraan geïnspireerde recepten op basis van vis, olijfolie, groenten en verse kruiden. En af en toe een stukje vlees voor de vitamine B12.