Waris Dirie werd in de Afrikaanse woestijn geboren, en is altijd een nomade gebleven. Haar werk als fotomodel en haar tomeloze inzet voor mensenrechten maakten haar over de hele wereld beroemd, maar toch balanceerde ze jarenlang tussen twee culturen: gevierd topmodel, en toch gediscrimineerd vanwege haar huidskleur; bekend VN-gezicht, en toch door mannen behandeld als prooi; wereldberoemd, en volkomen ontheemd. Als haar tweede zoon Leon ter wereld komt, besluit ze dat ze koste wat kost haar kind wil geven wat zijzelf nooit gekend heeft: een thuis. Mijn thuis getuigt net als haar vorige boeken van de vechtlust die Waris eigen is, haar gevecht tegen jaloezie en afgunst, en voor een beter leven. Niet alleen voor haar eigen zoons, maar ook voor alle vrouwen die niet het geluk hadden te ontkomen aan de wurgende banden van de onderdrukking. Het resultaat is een intens persoonlijk verslag over strijdlust, afkomst en moederschap.
Het intrigerende verhaal achter de moordenaar van Willem van Oranje. Vol spanning en gruwelijke plottwists!
Een indringend verhaal op het scherp van de snede, vanuit de belevingswereld van de strafrechtadvocate die als slachtoffer moet strijden voor een eerlijke behandeling onder het recht waar ze altijd in heeft geloofd.
Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt direct iets om over te praten! Daarom lezen we in november met heel Nederland 'Joe Speedboot' van Tommy Wieringa. Je haalt het boek gratis op bij je bibliotheek.
'Bevreemdend, mysterieus en ongelofelijk. Esther Gerritsen maakt het onbereikbare perspectief herkenbaar.' – Jury Boekenbon Literatuurprijs 2024 over Gebied 19
Reageren op Mijn thuis
Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.