Voor liefhebbers van de moderne Japanse keuken.
Geen typisch Japanse gerechten zoals die vaak in restaurants worden gereserveerd, maar moderne, verwarmende gerechten die naar meer smaken. Van de Saseboburger tot jagersramen en van zoete aardappel uit de oven tot drie recepten voor gefrituurde kip: 'Nanban' zit vol onverwachte traktaties.
Dit kookboek is ingedeeld in hoofdstukken als sauzen, kleine, grote en gegrilde gerechten, ramen, desserts en drank. Tim Anderson legt alles uit over de Japanse ingrediënten, waar ze verkrijgbaar zijn en waardoor ze kunnen worden vervangen als je ze niet kunt vinden. Hij geeft gemakkelijke recepten voor beginners en een aantal bewerkelijker recepten voor de meer ervaren koks.
Tim Anderson is chef-kok van het Londense restaurant Nanban, dat een kruising is tussen een ramenbar en een izakaya (een soort van Japanse pub). Van jongs af aan heeft hij al een grote interesse voor de Japanse keuken. Hij studeerde Japanse voedselgeschiedenis en woonde twee jaar in Japan. Anderson won, door zijn passie voor bijzondere combinaties en ongeremde durf, in 2011 de Engelse MasterChef.