Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Negen lessen voor een bijzonder leven

Levenslessen van de 100-jarige hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen

Wat kan een eeuw levenservaring ons leren over geluk, ambitie, moed, liefde en hoe het meeste uit je leven te halen? Benjamin Ferencz, de 100-jarige, 1 meter 50-lange hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen, kan het weten en deelt zijn wijsheid in dit boek.

Benjamin Ferencz werd in 1920 geboren in Hongarije, emigreerde als jongetje naar Amerika waar hij opgroeide in de arme wijk Hell’s Kitchen in New York, waar hij vooral kattenkwaad uithaalde. Hij had het geluk om met een beurs naar Harvard Law School te gaan, waarna hij zich aansloot bij het leger en op de stranden van Normandië belandde. Hij ontving vijf Battlestars en was getuige van de gruwelijke omstandigheden in tien pas bevrijde concentratiekampen, beelden die hem nog steeds achtervolgen. Op 27-jarige leeftijd werd hij hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen en de rest van zijn leven blijft hij bezig met het strijden voor het internationale recht.

Alles wat hij leerde in zijn leven heeft hij verzameld in dit bijzondere boek, met inspirerende lessen als 'De weg is altijd hobbelig, nooit vlak', 'Wees altijd eerlijk, ook als er niemand luistert' en 'Kies ervoor het goed te doen'.

Benjamin Berell Ferencz (1920) is een Amerikaans jurist. Hij was hoofdaanklager bij de Neurenberg-processen na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Al meerdere decennia zet hij zich in voor het Internationaal Strafhof en hij werd meermaals internationaal onderscheiden. Benjamin was 73 jaar getrouwd met Gertrude, doet elke dag nog push-ups en woont in Amerika.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Negen lessen voor een bijzonder leven het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Negen lessen voor een bijzonder leven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.