spiegeltjes, pain à la grecque, tattepoem… Het
zijn allemaal heerlijke koekjes uit de oude doos. Verdwenen
zijn ze niet, maar ze zijn wel steeds moeilijker
te vinden. Hoog tijd om deze klassiekers weer in de
kijker én in je oven te zetten.
In dit boek gaat het deksel van de koekjestrommel en
(her)ontdek je de soorten, de koekjessmaken en de verhalen
erachter. Van A tot Z: alle bekende klassiekers
en onbekende lekkernijen stellen zich aan je voor. Stap
binnen in authentieke koekjeswinkels vol geurige en
knapperige specialiteiten en neem een kijkje bij ambachtelijke
koekfabrikanten waar met liefde de zoetste
creaties worden gemaakt.
Speur naar koekjesherinneringen in musea en herbeleef
koekjestradities. Met de recepten in dit boek maak
je voortaan thuis de lekkerste koekjes, maar ook boekweitkoeken,
peperkoek, wafeltjes en speculaas.
Journalisten Robert Declerck en Margit Sarbogardi schreven
eerder al over onze snoeptraditie in Nog een snoepje? Nu
gaan ze op zoek naar boeiende weetjes en verrassende
verhalen over koekjes. Een lekker en nostalgisch boek voor
genieters. Met prachtige en kleurrijke foto’s van Jan Crab.
Een boek om van te smullen!