Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Oorlog in de zestien

Niets is mooier dan een invaller die zijn tegenstanders onmiddellijk angst inboezemt, supporters in extase brengt en vervolgens in korte tijd de wedstrijd ombuigt. Denk maar aan een van de meest recente successen: Klaas-Jan Huntelaar voor Oranje tegen Mexico op het WK in Brazilië. Hij gaf koppend een assist en besliste de wedstrijd zelf via een strafschop.
Maar een pinchhitter is niet per definitie een geweldenaar. Het Nederlandse voetbal heeft ze in alle soorten gekend: van onvergetelijke spelers tot vage passanten en van ambassadeurs van het vak tot spitsen die de rol van stormram juist verafschuwden.
In Oorlog in de zestien bieden journalisten Niels van den Hoven en Lennaert Rooijakkers de lezer niet weer het 'levensverhaal' van een twintiger die nog lang niet is uitgevoetbald. En ook geen biografie van de zoveelste speler die zichzelf verliest in seks, drugs en rock 'n roll. Dit boek belicht een specifieke categorie voetballers tot in detail.
Alleen dat al maakt het onderscheidend.
In elf portretten blijft Oorlog in de zestien stilstaan bij de heroïsche momenten en duikt het in de levens van spelers die een deel van hun carrière - van de jaren zeventig tot nu - bekend stonden als pinchhitter.
Lennaert Rooijakkers (1986) en Niels van den Hoven (1987) studeerden beiden journalistiek en schrijven voor verschillende media. Lennaert stortte zich door de jaren heen op tal van onderwerpen. Van politiek tot kunst en cultuur en van derdewereld problematiek tot sport. Niels werkt als journalist voor het Brabants Dagblad en schrijft over human interest, politiek, van economie tot - hoe kan het anders - sport.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Oorlog in de zestien het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een indringend verhaal op het scherp van de snede, vanuit de belevingswereld van de strafrechtadvocate die als slachtoffer moet strijden voor een eerlijke behandeling onder het recht waar ze altijd in heeft geloofd.

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt direct iets om over te praten! Daarom lezen we in november met heel Nederland 'Joe Speedboot' van Tommy Wieringa. Je haalt het boek gratis op bij je bibliotheek.

'Bevreemdend, mysterieus en ongelofelijk. Esther Gerritsen maakt het onbereikbare perspectief herkenbaar.' – Jury Boekenbon Literatuurprijs 2024 over Gebied 19

Reageren op Oorlog in de zestien

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.