Hoe wordt de overheid weer betrouwbaar en herwinnen de grote bedrijven respect? In een spannende briefwisseling discussiëren twee kritische denkers uit verschillende generaties over urgente oplossingen voor de grote vragen van deze tijd. Kees van Lede speelde decennialang een sleutelrol in het internationale deel van het Nederlandse bedrijfsleven. De dertig jaar jongere Joris Luyendijk, die zich als schrijver en journalist regelmatig kritisch uitliet over overheid en bankwezen, dient hem van repliek.
Scherpzinnige brieven over het bedrijfsleven, de bonus-gekte, de Brexit, over macht, moraal en over nieuwe manieren om een eerlijker samenleving te krijgen. Op de rand van een nieuwe tijd is een bij vlagen verontrustend, en ten slotte toch optimistisch boek, waarin de ervaringen en visies van Van Lede en Luyendijk elkaar aanvullen en de lezer inspireren.
Kees van Lede (1942) was onder meer bestuursvoorzitter van chemieconcern AkzoNobel en voorzitter van het werkgeversverbond VNO, en president-commissaris van De Nederlandsche Bank.
Joris Luyendijk (1971) is auteur van o.a. Een goede man slaat soms zijn vrouw, Dit kan niet waar zijn en Het zijn net mensen, tweemaal bekroond met de NS Publieksprijs.