De batterij in Rafs lijf, zijn energiefabriek, wil maar niet opladen waardoor voetballen onmogelijk is. Samen met Teuntje gaat hij op zoek naar het uiterst zeldzame kruid qinquidix, dat zijn batterij hopelijk kan herstellen. Vanuit het laboratorium van professor Pruttel zipzappen Raf en Teuntje de hele wereld over. In Afrika belanden ze tussen de zebra's, in Nepal drinken ze chai en in Amerika sluipen ze midden in de nacht door een energiecentrale. Vinden de vrienden qinquidix en speelt Raf zijn allereerste voetbalwedstrijd? Een spannende en vrolijke reis vol doorzettingsvermogen, liefde en vriendschap.
Reageren op Op zoek naar het mysterieuze qinquidix