Als kind van de jaren 80 is ook Wim Ballieu grootgebracht met kleurrijke schotels vol hartverwarmende gerechten. Van hete bliksems tot hachis parmentiers, van hespenrolletjes tot gratins. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Die traditie wil hij met Wim’s Deli graag nieuw leven inblazen – en dat in een modern jasje.
In dit boek verzamelt Wim Ballieu zijn 60 favoriete ovenschotels. Vegetarisch, met vlees of vis, en vooral: boordevol groenten. Met ingrediënten van bij ons creëert hij recepten voor elk seizoen. Want wie denkt dat je ovenschotels alleen in de winter kan eten, heeft het grondig mis (en mist ook veel in het leven).
Wim Ballieu is chef, ondernemer en tv-maker. Hij groeide op in de ouderlijke slagerij, maar de slagerszoon wilde kok én ondernemer worden. Vandaag runt hij de succesvolle keten Balls & Glory, presenteert hij Bal National op njam! en stampte hij zopas zijn nieuwste concept Wim’s Deli uit de grond, waarin de klassieke ovenschotel centraal staat.