Het ligt weggestopt in een achteraf straatje in de hippe Londense wijk Soho, maar het Venetiaanse restaurant Polpo is culinair gezien the place to be. Critici en foodies togen massaal naar deze ingetogen Bàcaro, waar Russell Norman de echte Venetiaanse gerechten serveert. In niets lijken zijn gerechten op het snelle toeristeneten dat overal in de drijvende stad verkrijgbaar is. Nee, Normans manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en heerlijk.
De 140 recepten in Polpo bevatten onder meer courgettefrietjes; asperges met Parmezaanse kaas en ansjovisboter; pompoenrisotto; knapperige minipizza's met prosciutto en rucola; coquilles met citroen en pepermunt; linguine met venusschelpen; warme octopussalade; walnoten en honing semifreddo en uiteraard tiramisù. Op het oog ‘gewone’ Italiaanse gerechten, maar Norman weet een geheel nieuwe draai te geven aan een van de meest bijzondere, maar onbekende streekkeukens van Italië