De meest complete tomatengids! In Pomodori vertelt Angelo Dorny hoe zijn passie voor tomaten uit groeide tot een kookpassie. Als 12-jarige jongen verzamelde hij honderden tomatenvariëteiten, die hij verkreeg dankzij ruilvriendschappen over de hele wereld. Waar komt deze fascinerende vrucht vandaan en hoe verwierf ze een vaste plaats in onze eetcultuur? Hoe begin je aan het telen van tomaten? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten in volle grond of kas, tot de oogst in het najaar: Dorny neemt je vol enthousiasme bij de hand. Wanneer je eenmaal een zelfgekweekte tomaat hebt geproefd, wil je niet anders meer. 30 heerlijke gerechten, van een klassieke tomatensoep met balletjes tot tomatentaart en zelfgemaakte ketchup. Met prachtige foodfotografie van Roos Mestdagh. - 50 oude en nieuwe, verrassende en lekkere variëteiten - Praktische tips voor in de tuin: zelf zaaien, uitplanten en oogsten - 30 originele, heerlijke en haalbare recepten Angelo Dorny is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel. Hij schreef onder andere Angelo's groentetuin, Het lekkerste terras, De tuin op tafel, Een doos vol goesting en De hofhelden in de moestuin. Hij hielp inmiddels duizenden mensen aan een eigen moestuin of knus stadsbalkonnetje met kruiden en groenten. tomaten, groenten, moestuin, tuinieren, recepten, kookboeken, biologische keuken, gezond koken, lekker eten & drinken