Maar al snel raakte het ook helemaal in verval en werd een schuilplaats voor figuren uit de marge van het leven: hoeren, madames, struikrovers, smokkelaars, wapenhandelaren, corrupte beambten en verlopen artiesten.
In deze magistrale roman laat auteur Piet Poell zien dat corruptie, politieke correctheid, star geloof en andere kleingeestigheden die de samenleving verzieken verschijnselen van alle tijden zijn en dat de gewone mensen in vroegere tijden alles op alles moesten zetten om het hoofd boven water te houden. De mensen, maar vooral de vrouwen, die deze historische roman bevolken, vertellen ondanks alle ontberingen een optimistisch verhaal.
Dr. Jeff Hoeyberghs vestigde zijn Hoff-kliniek op de plek waar het Prinsenhof heeft gestaan en was zodanig onder de indruk van het meeslepende verhaal dat hij er een voorwoord bijschreef en de historische context van het gebouw toelichtte.
Ondanks de afgelaste presentatie en de problemen met openingstijden van de meeste boekhandels hebben we besloten het boek te lanceren. Het CB is nog steeds actief en er schijnt een ware leeswoede te zijn ontstaan. Deze roman sluit in elk geval que sfeer goed aan bij de huidige, actuele situatie.
Piet Poell schreef columns voor het Belang van Limburg. Hij bereisde de wereld en heeft zijn hart verpand aan het Vlaamse Maaseik. Hij schreef eerder: De Romantische route (roman van een reis door Mexico), Rosaura (heftige biografie van zijn Colombiaanse vrouw), Limburg Blues (verhalen) en Porno Británico (hilarische roman).