Thee is de nieuwe koffie In China is thee al duizenden jaren ingeburgerd. Voor het drinken van thee wordt de tijd genomen en theehuizen zijn er nog altijd populaire ontmoetingsplaatsen. Die 'thee'-filosofie is ook hier aan een opmars bezig, aangewakkerd door de groeiende bewustwording van wat en hoe we consumeren en de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl. Alsmaar meer winkels specialiseren zich in het aanbieden van kwaliteitsvolle thee en op menu's vind je meer en meer een uitgebreide selectie. Maar welke thee drink ik op welk moment van de dag? Waar moet ik op letten bij het zetten van thee, waar komen de verschillende soorten thee vandaan en hoe kan thee mijn gezondheid bevorderen? Thee-experte Veerle Stoffels leidt je rond in de wereld van thee. Van de noeste arbeid die aan je kop thee voorafgaat, de eeuwenoude tradities tot het brede aanbod van kwalitatieve, losse theeën. Met een overzicht van de leukste theebars en originele recepten om thee te verwerken in cocktails, mocktails en te combineren met gerechten verrast Puur Thee zowel liefhebbers als professionals.