In 2014 stelde Monica Abdoel het vernieuwende boek Reizende Sterren samen. Dat bleek een schot in de roos: het boek was niet alleen in no-time uitverkocht, maar bleek voor velen een blijvende bron van inspiratie. En nu komt de succesvolle auteur met een nieuw boek dat opnieuw een hit belooft te worden. Firestarters of Food, Art & Music staat bol van de beste streetfood recepten en sprankelende en inspirerende verhalen van foodtruck ondernemers, chefs, kunstenaars en muzikanten wereldwijd.
Creative minds rock this planet. Vaak weten zij met lef en veel schwung iets in gang te zetten: vernieuwing, reuring, een frisse wind. Monica Abdoel, die een feilloos gevoel heeft voor vernieuwende trends binnen de wereld van food, art & music, ging voor dit boek op onderzoek uit - vanuit de gedachte: waar rook is, is vuur (en vooral veel passie!). De foodjournaliste raakte in gesprek met originele creatievelingen en smaakmakers, dook onder in hun grensoverschrijdende denk- en leefwereld en tekende hun verhalen op. Wat je zoal kunt verwachten? De rockin' moestuin van Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) komt voorbij, net als topchef Nick Bril van The Jane die in zijn vrije tijd furore maakt als dj. Henk Schiffmacher (die in het verleden tattoos heeft gezet voor de leden van de Red Hot Chili Peppers) blijkt een liefhebber van bourgondisch eten. En sterrenchef Gaggan Anand (no. 1 rated topchef in Azië) laat zich graag inspireren door Kurt Cobain. Ook gaaf om te lezen: Marc Kulsdom van The Dutch Weed Burger kwam door de onderwater fotografiekunst van Dos Winkel op het idee voor zijn innovatieve burger. Kortom: Monica Abdoel laat je kennismaken met pioniers die met hun inbreng en unieke stijl zorgen voor vernieuwende vibes in het land van food, art & music. People cooking up a storm. En volgens de definitie van Monica Abdoel: Firestarters bij uitstek!